ONIGIRI
Gali nuskambėti keistai, tačiau japonų kasdienis maistas visai ne sushi, o onigiri – ryžių rutuliukas arba trikampis, kuris įdaromas žuvimi, daržovėmis arba pavyzdžiui, fermentuotomis umeboshi slyvomis.
Paprastai valgomas šaltas, įvyniojus jį į jūržolių lapą – nori. Japonijoje onigirį galima nusipirkti kiekvienoje „corner shop” krautuvėlėje, degalinėje, stotyje, net ir restorane, nors skaitoma, kad tai yra paprastas kasdienis arba gatvės maistas. Onigiri Japonijoje populiarus jau šimtus metų, bet vis dažniau jį galima paragauti Europos didmiesčių krautuvėlėse ir net maisto prekių parduotuvėse. Onigiri Vilnius – pirmoji Lietuvoje specializuota onigirių užkandinė, kuri beje, gimė iš vienos lietuvių šeimos didžiulės meilės Japonijai ir … maistui.
Šeimininkai rekomenduoja paragauti
Pagrindinis patiekalas yra onigiri, jų galima paragauti kelių rūšių – garsieji „bestselleriai“ tokie kaip „tuna-mayo“, „chicken – teriyaki“ arba „salmon – miso“ nesikeičia, jų būna visada. Likę, priklausomai nuo sezono gali būti su žaliu tunu, edamame pupelėmis, shiitake grybais ir panašiai. Meniu yra ir lašišos donburi dubenėlis, kartais – ypatingomis progomis, pagaminame ir „bento“ – japonišką priešpiečių dėžutę.
Papildoma informacija
- Vegetariškas meniu
- Veganiškas meniu
- Vaikiškas meniu
- Pusryčių meniu
- Dienos pietūs
- Pristatymas į namus
- Rengiamos degustacijos
- Galima įsigyti japoniškų maisto prekių – miso, soja, japoniškas majonezas ir t.t.