Beigelių krautuvėlė
Beigelių krautuvėlė – duris atvėrusi dar 2016 m., iš karto susilaukė didelio populiarumo ne tik tarp vilniečių, bet ir tarp svečių iš viso pasaulio. Tai nedidelė kavinė, kur vietoje kepami kelių rūšių gaminiai: beigeliai, chalos – penktadienio duona, bialys, klasikiniai litvakiški saldumynai – teiglach, imberlach. Čia iki šiol maišosi litvakų kulinarinis paveldas ir šiuolaikinė Izraelio virtuvė. Beigelių krautuvėlė sėkmingai atlieka socialinio, kultūrinio ir edukacinio centro funkciją, yra susitikimo vieta žydų litvakų diasporos atstovams, kulinarinio paveldo puoselėtojams ir visiems, kas su didele nostalgija prisimena žydų kaimynų ar draugų gamintą maistą. Čia organizuojami atviri renginiai žydų švenčių proga, edukacinės kulinarinės dirbtuvės, savaitgaliais prasideda arba baigiasi ekskursijos po žydišką Vilnių. Kavinė atidaryta gavus EEE ir Norvegijos finansinių mechanizmų paramą 2014 m. Lietuvos žydų (litvakų) bendruomenei įgyvendinant tolerancijos kampaniją. Yra galimybė įsigyti autentiško maisto.
Šeimininkai rekomenduoja paragauti:
Teiglach – litvakiško saldėsio, valandų valandas virto meduje, imberlach – morkų ir imbiero cukatų, garsių savo deimanto forma ir aitrumu, šakšukos – ji geresnė nei Tel Avive, bagel lox – kultinio beigelio su lašiša, dar XIX amžiuje Niujorke nukonkuravusio Benedikto kiaušinį.
Papildoma informacija:
- Vegetariškas meniu
- Veganiškas meniu
- Pusryčių meniu
- Rengiamos degustacijos