Skóg
Skóg iš Islandų kalbos reiškia „miškas“. Tai restoranas, siūlantis kelių patiekalų degustacinę vakarienę, įkvėptą Lietuvos miškų ir kraštovaizdžių, interpretuotą per šiaurietišką prizmę. Remdamasis sezoninių produktų naudojimu ir tvirtu įsipareigojimu tvarumui, kiekvienas meniu yra apgalvota gamtos pažinimo kelionė per maistą. Kūrybinė šerdis – šefas Arnór Ingi Bjarkason, kilęs iš Reikjaviko, Islandijos, pirmasis šefas Lietuvoje, gavęs Michelin Žaliąją žvaigždę už įsipareigojimą tvariam kulinariniam menui. Restoranui bei aptarnavimui vadovauja Lina Marija Balčiūnaitė, kilusi iš Vilniaus, 2025 metais gavusi Michelin aptarnavimo apdovanojimą.
Šeimininkai rekomenduoja paragauti
Degustacinis meniu – tai pilna kulinarinė kelionė po šiaurės skonius su Lietuvos elementais ir Japonijos prieskoniu. Meniu, kaip ir gamta – kinta, todėl vieną išskirtinį patiekalą rekomenduoti būtų sunku, tačiau praėjus visą kelionę verta sulaukti jos galo, kur atkeliauja kąsnelis tiesiai iš miško – karamelinis saldainis su raudonėliais, išvoliotas džiovintuose baravykuose.
Papildoma informacija
- Rengiamos degustacijos