Vilniaus istorijos – riedant dviračiu

2022 09 14 Maršrutai

Neskubėkite užbaigti dviračių sezono ir statyti jų į rūsį žiemai. ,,Neakivaizdinis Vilnius” ragina prasilėkti atnaujintais sostinės dviračių takais pagal teminius maršrutus ir išbandyti juos su gidu. Be to, kartu su JUDU (SĮ Susisiekimo paslaugos) visus dviračių fanus kviečia ruoštis pasveikinti Vilnių su artėjančiu 700 metu jubiliejumi. Ir ne bet kaip, o ant dviejų ratų!

,,Pažinti Vilnių riedant dviračiu – vis patogiau, o miesto istorijos keliaujant dviem ratais skamba vis įdomiau. Todėl be jau esamų maršrutų dviratininkams prisidėjome ruošiant naują labai ypatingą dviračių maršrutą, kokio istorijoje dar nėra buvę. Minant juo neišvyksite iš sostinės, tačiau keliausite Vilniaus amžiais –  nuo jo įkūrimo iki pat šių dienų. Paslapties uždangą praskleisime jau visai netrukus –  per oficialų Judumo savaitės startą, rugsėjo 16 d.” –  intriguoja „Neakivaizdinio Vilniaus“ projekto koordinatorė, Vilniaus savivaldybės administracijos Užsienio ryšių ir turizmo skyriaus vyresnioji patarėja Sonata Griškienė.

Šiuo metu sostinėje – daugiau nei 100 km ilgio dviračių takų tinklas, kuris yra vis plečiamas ir gerinamas. Štai kodėl „Neakivaizdinio Vilniaus“ programėlėje neseniai buvo paskelbta nauja aktuali studijų kryptis „Ant dviračio. Istorijoms riedant dviem ratais atrasti“. Joje –  jau 6 teminiai maršrutai po Vingio parką ir Karoliniškes, Belmontą, Neries pakrantes, Verkius bei Žaliuosius ežerus, palei Neries tiltus. Maršrutus sudaro žemėlapiai su audio įrašais, kurių galima klausytis ties kiekviena įdomesne stotele.

Programėlės ir kuriamų naujų dviračių maršrutų tikslas – ne tik nauju būdu studijuoti miestą, pažinti jį ir išgirsti jo istorijas kitaip, riedant dviračiu, bet ir prisidėti kuriant tvarų, žalią Vilnių, draugišką visiems, norintiems aktyviai judėti bei sveikai gyventi.

Rubrika „Ant dviračio. Istorijoms riedant dviem ratais atrasti“ ČIA.

 

Registracija į maršrutų dviračiu pristatymus su gidu (renginiai skirti dviratininkams mėgėjams):

  • Rugsėjo 17 d. 12 val. – „Belmonto maršrutas“: https://bit.ly/3xoBTl3;
  • Rugsėjo 17 d. 15 val. – maršrutas „Neries krantais ir tiltais“: https://bit.ly/3daToOT;
  • Rugsėjo 17 d. 15 val. – „TV bokšto ir Vingio parko maršrutas“: https://bit.ly/3eOp39s;
  • Rugsėjo 22 d. 18 val. – Maršrutas ,,Vilnius 700”: registracija bus paskelbta rugsėjo 16 d.

 

Skaidrė 17

Į pavasarį su Vilniaus „Rytų ekspresu“

Plačiau