Prasideda „Kino pavasaris“: ko sulauksime šiemet?

2022 03 21 NaujienosRenginiai

Pavasario galima laukti dėl daug priežasčių ir „Kino pavasaris“ – viena iš jų. Šiemet festivalis į kino sales kviečia kovo 24–balandžio 3 dienomis. Programa „Kad būtum, reikia kito“ kalba apie tai, jog žmogaus egzistavimui reikalingas kitas žmogus. Organizatoriai kviečia susitikti kine, trumpam stabtelti ir kino pagalba dar geriau pažinti ir priimti pasaulį.

Organizatorių nuotr.

Kovo 24–balandžio 3 dienomis žiūrovai turės galimybę pamatyti 90 ilgametražių ir 51 trumpametražį filmą56 skirtingų šalių. Šie filmai suskirstyti į penkias programas. „Tokia yra festivalio misija – pristatyti įdomiausią šiuolaikinį pasaulio kiną: ir naujus vardus, netikėtus atradimus, ir daugybę festivalių apkeliavusius, apdovanojimais įvertintus filmus”, – sako turinio ir programos vadovė Aistė Račaitytė.

Festivalio repertuare – filmai klausos ir regos negalią turintiems žiūrovams

Kiekvienais metais „Kino pavasaris” kiną stengiasi padaryti pasiekiamą kuo daugiau žmonių. Šiemet organizatoriai džiaugiasi, kad keturi filmai – atidarymo juosta „Pirmoji karvė”, norvegų kino kūrėjo Joachimo Triero filmas „Blogiausias žmogus pasaulyje”, Venecijos kino festivalio liūtą laimėjęs Lauryno Bareišos ilgametražis debiutas „Piligrimai” bei į trumpąjį nominacijų „Oskarams” sąrašą įtraukta Fernando León de Aranoa tragikomedija „Gerasis bosas” – bus prieinami ir klausos negalią turintiems žiūrovams. Vienas jų – „Piligrimai” – bus pasiekiamas turintiesiems regos negalią.

Organizatorių nuotr.

Ukrainos kino diena ir nemokami festivalio seansai Ukrainos piliečiams 

Kovo 23-ąją „Kino pavasaris” kartu su kino teatru „Pasaka” organizuoja specialią iniciatyvą – Ukrainos kino dieną Senamiesčio „Pasakoje”, kur bus galima pamatyti anksčiau festivalyje rodytų Ukrainos režisierių darbus. Šiuos filmus viso „Kino pavasario” metu bus galima išvysti ir virtualiose kino salėse, o visos surinktos lėšos bus tiesiogiai pervestos kūrėjų nurodytiems pagalbos Ukrainai fondams.

„Kino pavasario” metu į Lietuvą atvykusiems Ukrainos piliečiams suteikiama galimybė apsilankyti festivalio seansuose Vilniuje ir Kaune nemokamai. Nuo kovo 24 d. atvykus į pasirinkto filmo seansą, pakaks parodyti savo asmens tapatybę patvirtinanti dokumentą prie salės budinčiam savanoriui. Visas naujienas apie Ukrainai skirtas festivalio iniciatyvas sekite čia.

Daugiau apie programos „Panorama” filmus: https://kinopavasaris.lt/lt/programa?p=909, visa festivalio programa: https://kinopavasaris.lt/lt/programa.  

Festivalį globoja Vilniaus miesto savivaldybė, iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras, Lietuvos kultūros taryba ir Europos Sąjungos programa „Kūrybiška Europa” MEDIA.  

Skaidrė 17

Markučių vietos dvasia

Plačiau